Waarom is het de moeite waard om een insectenhotel te plaatsen?

Waarom is het de moeite waard om een insectenhotel te plaatsen?

Feb 07 , 2023

Insecten zijn de belangrijkste bestuivers en zonder hen zullen planten geen gewassen produceren. De bouw van hotels voor insecten zoals vlinders en bijen draagt ​​bij aan de bescherming van wilde bestuivende insecten, die massaal uitsterven als gevolg van de landbouw, klimaatverandering, ziekten en de vernietiging van hun leefgebieden.

Goede insectenhotels op geschikte plaatsen, zullen zeker worden bewoond door insecten. Je helpt daarmee om de natuur te beschermen. Ze zullen je ook in staat stellen om het verborgen leven van wilde bestuivende insecten te observeren.

Nog meer levendigheid in je tuin

Wil je nog meer doen voor de natuur denk dan eens aan een vogelhuisje of voederhuisje voor vogels. Vogels zorgen voor meer leven en activiteit in je tuin en dragen bij aan de biodiversiteit. Het plaatsen van een vogelhuisje, nestkastje of voederhuis geeft je de mogelijkheid om vogels van dichtbij te observeren en te genieten van hun gezang en gedrag.

Vogels hebben hulp nodig om te overleven, vooral in de winter als er weinig voedsel beschikbaar is. Vogelhuisjes en voederhuisjes bieden de vogels een veilige en warme plek om te overnachten en eten te vinden.

Vogels observeren na het plaatsen van een vogelhuisje, nestkastje en/of voederhuisje is een leerzame en leuke activiteit voor kinderen en volwassenen, en je helpt de natuur een handje!