Waar plaats je een insectenhotel?

Waar plaats je een insectenhotel?

Sep 30 , 2021

Om te genieten van de aanwezigheid van nuttige insecten in uw omgeving, moet u zorgen voor geschikte omstandigheden voor hun ontwikkeling en het huisje op een plaats plaatsen waar de insecten zich veilig en nodig voelen. Het is de moeite waard om bloeiende planten in de tuin, op het perceel of op het balkon te planten die insecten aantrekken en van voedsel voorzien. Het is ook een goed idee om een ​​bloemenweide aan te planten.

Het insectenhotel zoals een bijenhotel of vlinderkastje dient op een tegen regen en wind beschermde plaats te staan. In een situatie waarin het hotel in de wind zwaait, zijn insecten misschien niet geïnteresseerd om erin te wonen. De beste locatie voor een insectenhotel is oost, zuid of zuidwest, rekening houdend met de voorkant van het huis. Het hotel mag niet in diepe schaduw staan, dus de beste optie voor de locatie is een zonnige of gedeeltelijk schaduwrijke plek.

Het insectenhotel kan niet alleen in de tuinen van vrijstaande huizen worden geplaatst, maar ook op het balkon van een flatgebouw. Als er bomen, bloemenweiden, een stadsplein, tuinen of volkstuinen in de buurt zijn, is de kans groot dat insecten een veilige schuilplaats zoeken en in een hotel op je balkon gaan wonen.